دولت برای کاهش سوء مصرف بنزین سیاستهایی را پیش گرفته تا از واردات آن معاف شود، یکی از این راهکارها کاهش سهمیه بنزین آزاد در سال گذشته بود که از متهمان اصلی قاچاق سوخت به شمار میرفت، امسال نیز طرح جمع آوری کارتهای مازاد جایگاهداران استارت خورده است.
سخنگوی صنف جایگاهداران گفت: پیشبینی ما این است میزان استفاده مردم از کارت سوخت شخصی برای سوخـتگیری با نرخ آزاد، در ماه جاری و ماه آینده باز هم بیشتر خواهد شد و این سیر صعودی است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: کارتهای آزاد یا همان کارتهای اضطراری از جایگاههای عرضه سوخت در سراسر کشور به صورت کامل جمع آوری نخواهد شد.
بر اساس بند ح تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، استفاده از کارت های سوخت شخصی به جای کارت های اضطراری موجود در جایگاه های سوخت از پایان شهریور الزامی می شود.
داستان بنزین، به مسالهای پیچیده تبدیل شده که حفظ نرخ فعلی آن یک درد است و افزایش قیمت آن یک درد دیگر. فرارو در راستای پیگیری این موضوع، با طرح این پرسش که چرا به طور مداوم موضوع افزایش قیمت و نحوه عرضه «بنزین» در بازههای زمانی مختلف مسالهساز میشود، دیدگاه چهار کارشناس حوزه انرژی و اقتصاددان را جویا شده است
رییس صنف جایگاهداران کشور گفت: هم اکنون حدود ۹۰ درصد مردم کارت سوخت شخصی دارند و اگر استفاده کنند قطعا کارتهای آزاد موجود در جایگاهها فقط در مواقع اضطراری برای کسانی که کارت ندارند کاربرد خواهد شد و مشکلی نخواهد بود.
با وجود این که اعلام شده در هر سکوی جایگاه سوخت باید یک کارت اضطراری وجود داشته باشد اما بعضا در برخی جایگاهها، کارت سوخت موجود نیست؛ اماطبق آنچه اعلام شده، مردم می توانند درصورت مواجه شدن با این موضوع آن را گزارش دهند.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی گفت: کارت سوخت بنزین آزاد جایگاهها به طور کامل جمعآوری نشده و به تعداد مناسب در هر جایگاه موجود است، اما استفاده از این کارت برای موارد اضطراری است و مردم با کارت سوخت شخصی وارد جایگاه شوند.
مدیر سامانه هوشمند سوخت گفت: در صورت بروز مشکل در تأمین کارت سوخت که مربوط به بحث چیپستها میشود، حداکثر زمان انتظار دوماه خواهد بود؛ اما درحالحاضر بدون مشکل در حال تأمین کارت سوخت مورد نیاز مردم هستیم و متوسط زمان انتظار به یکماه رسیده است.
معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی درباره واردات بنزین از روسیه گفت: اگر واردات هم باشد بسیار کم است. غیر از موضوع مصرف؛ بحث بالا بردن و حفظ ذخایر استراتژیک هم مطرح است، کشور نمیتواند بدون ذخیره باشد، پالایشگاهها نیاز به دورههای توقف تولید و تعمیرات اساسی دارند و یا اینکه ممکن است حوادث غیرمترقبه پیش بیاید.
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور گفت: خوشبختانه نسبت به قبل از اجرای طرح مربوط به کارتهای آزاد جایگاهها، استفاده مردم از کارت سوخت شخصی برای دریافت بنزین ۳۰۰۰ تومانی، چهار برابر شده است که در این راستا از همکاری مناسب مردم و پرسنل جایگاهها تشکر میکنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر لزوم ساماندهی وضع کارتهای سوخت آزاد موجود در جایگاهها گفت: هدف از اجرای طرح ساماندهی کارتهای سوخت در مجاری عرضه، بهبود نظام توزیع سوخت با استفاده از کارت سوخت هوشمند شخصی برای دریافت سوخت است.
کاهش سهمیه بنزین خودروها به ۱۵۰ لیتر در ماه در استان هایی همچون سیستان و بلوچستان باعث شده که هر لیتر بنزین آزاد به قیمت ۲۱ هزار تومان یا معادل قیمت بنزین قاچاق در پاکستان فروخته شود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: باوجود مشکلات موجود برای تأمین کارتهای خام با تلاشهای انجامشده در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران همه درخواستهای صدور کارت سوخت المثنی و خودروهای نوشماره تا اسفندماه تولید و تحویل پست شده است.
مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی مازندران منطقه ساری با اشاره به محدودیت کارتهای سوخت آزاد در جایگاهها ،از مسافران و گردشگران تعطیلات عید فطر به این خطه خواست حتما کارت سوخت شخصی خود را به همراه داشته باشند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با تاکید بر لزوم ساماندهی وضع کارتهای سوخت آزاد موجود در جایگاهها گفت: کارت سوخت آزاد اضطراری در همه جایگاهها موجود است.
رئیس صنف جایگاهداران کشور گفت: هم اکنون به ازای هر سکو به فراخور موقعیت جغرافیایی و میزان فروش یک کارت سوخت آزاد وجود دارد و برای هر سکوی موتور و هر سکوی بنزین سوپر هر کدام یک کارت موجود است و طبق ارزیابی صورت گرفته همکاری خوبی توسط مردم و جایگاهها وجود دارد.